Oldalak

2017. május 14., vasárnap

Egy hároméves szerint a világ

Kezembe vettem ma az Anya taníts engem című könyvet, hogy lássam, hároméves fiam tudását mivel kell még gyarapítanom. Mert nagyon okos az tény, és határozott elképzelései vannak a dolgok működéséről. 
A könyvben az oviba készülők tudásáról is szó van, pl. hogy egy ovisnak illik tudni, hogy hány éves, hogy hívják a szüleit, hol lakik stb. Na gondoltam, próbára teszem, hiszen amúgy is szokott ilyesmiket kérdezgetni, hogy lássam mennyit jegyzett meg. Először azt kérdeztem, hogy hívják apát. Apa nagyfiú volt a válasz. Aztán úgy döntött, többet nem válaszol rendesen, így arra, hogy a tesóit hogy hívják, Pöttöm, Zorró cicáink nevét kaptam válaszul, én pedig a legnagyobb becsben tartott kandúrunk után, Nagy cicus lettem. 

De nem adtam fel, megkérdeztem, hogy apa mit dolgozik. A válasz, fát fűrészel volt, ami valahol helyén való is, mert az utóbbi napokban valóban fűrészelte néhány elpusztult gyümölcsfánk ágait. 
Ilyen okos válasz után, gondoltam megkérdezem, hogy az én munkámról mit gondol, hiszen sokat lát a számítógép előtt, nem egyszer hallja, hogy most nem tudok menni, mert dolgozom, mondatot, amikor ilyen-olyan érdekes dolgot szeretne mutatni a másik szobában, udvaron, stb.

Szóval visszatérve a lényegre: mit dolgozom, azaz anya mit dolgozik kérdésre, azt a spontán választ kaptam drága kicsi fiacskámtól nemes egyszerűséggel, hogy anya vasat gyűjt. Csak így. Mi mást? 
Ennyit a honlap készítésről, írásról, fordításról. A fiam nem tud ezzel azonosulni. Úgyhogy jobb lesz, ha alkalmazkodom...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése