Oldalak

Rólam

Avagy sárkány ellen sárkányfűt?

Magyarul tárkonyt. Fenti mondat a gyógynövény beadandó dolgozatom alcímeként jutott eszembe, mert ki kell választani egyet, aminek a termesztés technológiáját le kell írni. Így esett választásom a tárkonyra, amelyet sárkány növényként is említ a népnyelv. S ha már vaják meg bogaras is (lásd gyermekvallás oldal) má mé ne pont a tárkonyt választanám. 

De Google barátom szerint a sárkányfű az más. Nehogy má nekem legyen igazam.

Blogom szereplői családomé s közvetlen környezetemé is egyben. Sok szó esik Loláról, akit mi röviden fekete rémségként emlegetünk, de valójában egy golden retriever mama, és valamely meglógása során megismert valószínűleg fekete szőrű eb papa szerelem gyermeke. Gyerek nincs. Még. Pedig már elmúlt öt éves. Aztán van egy Virslink is, nála három évvel fiatalabb, szintén golden retriever keverék. Bár ő egész másképp néz ki. Egész másképp.

Írtam a bandánkról is, mert 2013 május végéig ökogazdálkodási és ökoturisztikai szakértő képzésre jártam hetente kétszer. Csak és kizárólag kisgyermekes anyukák jöhettek.
Volt kaja,  és volt süti is, amíg meg nem vétózta egy..., de ezt inkább hagyjuk. Pedig a süti volt  a nap fénypontja. De valakinek nem volt elég bio a tejszínhab meg csokikrém. A kávét szerencsére sikerült megmentenünk. Szerencsére. Anélkül már ránktört volna a GYES utáni depresszió, s az senkinek sem lett volna jó.

A köznyelvben csak ökomamaként lettünk márkásítva, s hamarosan indul az egyesület honlapja is, ha végre neve is lesz a gyereknek. (és lett azóta, Ökomama Egyesület néven mutatkozunk már itt-ott, de honlapunk még mindig nincs, pedig csak egy tárhelyet kéne venni hozzá.)


Ja és hogy én ki vagyok?

Először a gyermekvallás oldalam született meg, tudatosságról, spirituális szaktanácsadással fűszerezve, írtam, írom a tapasztalataimat. Itt van valami bemutakozás is valahol.
Aztán megtanultam honlapot csinálni, annyira, hogy többen már fizettek is érte, így született a siker-eladó, de ez már a múlt. Lett helyette egy közös vállalkozás, Anikó webszövege, aminek én is részese vagyok, referenciákkal, egyebekkel.

Amúgy újságíróféle lennék, de van néhány saját mesém is, némi webdesigner beütésem, s időközben lett egy kertész mérnök diplomám az ökogazdálkodási és ökoturisztikai szakértő nevezetes cím mellé, s már második éve tervezem, hogy ősszel beiratkozom egy szoftver fejlesztő képzésre. Ha az életjáték nem írja felül újra a terveim. 

Frissítés: Szoftverfejlesztés helyett, inkább újra babázásra adtam a fejem, időközben háromgyerekesek lettünk, aki lassan iskolába megy. Grafikát kezdtem tanulni, annak is az első évét fejezem be éppen. Eddigi műveim néhány EU pályázatos plakát, kötelező elemekkel. Az Adobe család pedig egyre közelebb áll, s már már rajzolni is tudok kézzel. Mostanában drapérikákat, ember alakokat, stb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése