Oldalak

2013. február 26., kedd

Falkavezérnőnk LolaGömbállat

Szólnom kell Loláról is, a fekete rémségről. Gömbölyödési képességei miatt, Zsolti Gömbinek nevezi. Régebben külön kép blogot szenteltem ö szingliségének, szinglilola néven, sőt facebook-os rajongói oldala is volt, s voltak kedvelői is, valószínűnek azért, mert tudat alatt üzent nekik: Like-olj, vagy szétcsókollak, éppen aktuális szeretetrohamomban. Mert jaj annak is, aki csak egyszer megsimogatja. Többet nem száll le róla. S sumák módon nyal, amikor legkevésbé számítasz rá.

Amúgy könnyű neki behódolni, amit el is vár természetesen, hogyha a kegyeltjei közé akar kerülni az ember. Mert akkor nem fog rajtaütésszerűen a hátad mögött elhelyezkedni, nagyon szorosan, de még pont annyira, hogy ne érezd a jelenlétét. S ha véletlenül hirtelen lépnél nagyot hátrafelé, mondjuk konyhában tevékenykedés közben, garantált hogy kifekszel. Nekem még nem sikerült, szerencsére, edzett vagyok. Pedig sokszor nem vagyunk jóban, nevelési szándékaim, egyszerűen lepörögnek róla. Igaz, csak én tartom a haragot, ő tojik rá nagy ívben,s még jobban nyomul ilyenkor.

Van a nagyságának egy olyan jó szokása is, hogy ahogy kitesszük a lábunkat a házból, ő komótosan bevonul valamelyik szobába, s elterpeszkedik egy éppen útjába akadó ágyszerű alkalmatosságon. Néha beéri egy sima fotellal is a rosszabb napokon, lényeg hogy puhább legyen, mint az a fránya szőnyeg. Ha már csak az jutott az ember szegény kutyájának.

Így történt, hogy Zsolti egy reggel, mikor épp az ágy belső felén aludt, jól betakarózva, valószínű még a feje sem látszott ki, arra ébredt, hogy már nem egyedül van. Ugyanis, a kutya, szokásához híven, elhelyezkedett az ágyban, miután én kiléptem az ajtón. Zsolti felébredt, s kellően meglepődött újdonsült hálótársán, de Lola arckifejezése is kellően döbbent volt. Mert ami jár az jár. Ez az ő ágya is, gondolhatta magában, Zsolti meg minek ébredi ide magát, hiszen eddig nem volt itt. Ezt a pofátlanságot.
De mivel ő egy fekete golden retriever keverék, meglehetősen nagy helyet foglal, bár ő ettől még ölebnek képzeli magát. Meg hát ugye a kényelem. Az mindennél fontosabb neki. Hiszen bármilyen puhának látszó földön heverő elszórt ruhadarabon képes heverészni. Lehetőleg gömb pozícióban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése