Oldalak

2013. április 1., hétfő

Boby vagy Taxi?


Zsolti egyik nap átnézte a gyógyszeres szekrényt, ki tudja miért, s megtalálta Boby-t, a csonterősítőt. Kutyáknak természetesen. Teljesen beleszerelmesedett ebbe a szerinte fantasztikus névbe, s a még mindig lány kutyánkat, Lolát, mostantól Bobynak szólítja. Mert szerinte fiú. Akárki akármit is mond, és ő fiúnak nevelte.
Ő persze hallgat rá, mert már megszokta, de sejtem, hogy valójában mit gondolhat. Azért megjegyeztem, hogy a Gömbi után, talán a Boby a másik leggyakoribb kutyanév, legalábbis vidéken, vagyis minden második kutyát Bobynak hívnak. (Minden elsőt pedig Gömbinek).
Nagyobbik gyermekem sem akart kimaradni a kutya átkeresztelésének folyamatából, s ezért ő javasolta, hogy hívjuk inkább Taxinak. Okkal, mivel állandóan meglovagolni próbálják ő feketeségét, hátha haladni is tudnának vele, amit egy ideig megadással tűr, aztán vagy figyelmeztető morgással helyreigazítja őket, de ha ezzel sem ér célt, inkább távozik, lecsúsztatva őket a hátáról.
Na de Zsoltinak, nem tetszett a Taxi név, s összevesztek a lánnyal, aki bömbölve és sértődötten távozott a másik szobába. Milyen jó, hogy három gyerekem van. Még ha az egyik férjnek is adja ki magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése